kolmapäev, Jaanuar 31

tee-ise-kalender-2


Kuna jaanuar sai kuidagi käppelt otsa, aga imekenast liisust loobumine oli kuidagi ilmvõimatu, sai teda pikendatud üle kogu veebruari.

Vajalikud komponendid: 1 FHMi kalender, 1 paberileht või midagi mida saab seinale riputada, üks närimiskummi padjake orbit (kui liimi pole), pakk kääre, toksiline marker. Ma vist õpetust ei pea lisama.

Sildid:

teisipäev, Jaanuar 30

Hype haip.

Ma olen enamasti nõus DJ Questiga, et Hype Williamsi viimased videod on ühesugused (mingi vana postitus, ei leia). Ja et ta on end viimasel ajal ammendanud. Kuid vahel leian ma enda jaoks ka mõne positiivse üllatuse. Lugege seda teksti, kui viitsite.

"Hype Williams - going back to film school with Slim Thug"

ja samamoodi pakkus mulle palju harmooniat lugeda DJ Questi blogi, taaskord. Jutud on küll harva ja pikad, kuid on seda väärt.

Sildid:

esmaspäev, Jaanuar 29

Siin postis on roppe sõnu. Parental guidance

Kunagi mul ei olnud arvutit. Oli tahtmine teiste kallal sõimata.

Sain 2003 oma elu esimese arvuti. 233MHz ja 96MB RAM. Kuradi aeglane. Närvi ajas. Tekkis tahtmine inimestele jalaga näkku lüüa.

Ostsin omale 2006 suvel Apple MacBooki. Ei raatsinud kallimat hankida ja sai 512 MB RAM. Kuradi aeglane. Tekkis tahtmine inimesi peksta.

Nüüd istun tööl 4GHz masina taga, millel 2 GB RAM. Ja töö käib üle võrgu nelja megabitise ühendusega. Kuradi aeglane. Tekib tahtmine inimesi tappa.


Arvutid teevad inimesed kurjaks. Ärge minge libedale teele.

A-Rühm - Tugitooli Gangster (video)

Miljonäri-Rando

Oh lahe, Rando-Zwen on miljonimängus. Lahe, et kohvikutes telekad on :)

Tüübil on konkreetselt igav, kuni 16000 kroonini vähemalt. Diipp hauss on majas.

Panamakübaraid tehakse Ecuadoris :)

Sildid: ,

laupäev, Jaanuar 27

kompaktne ajaleht


Kas teie ajakirjanik voldib ka teie lehte?

Minu oma hakkas, mõned nädalad tagasi.

Muide... Teate seda Front3 võistlust? Mul on vahel kombeks mõnele lambiküsitlusele vastata. Enamasti ei joppa, aga paar aastat tagasi võitsin mingi elioni ruuteriga stardikomplekti. Sel nädalal leidsin postist a4 ümbriku. Kakkusin lahti ja sees olid kaks lollakat slaid fifti postrit. Loopisin muu spämmi sekka. Eile hakkasin koristamise korras plakatied ja ümbrikku kaminasse viskama. Nii muuseas vaatasin veel korra ümbrikusse ja paar piletit oli seal. Cool. Muidu oleks põlenud kaminas, nagu need Slide Fifty postrid praegu teevad... krõbinkrõbinkrõbin... Rohkem ma ei tahtnudki midagi öelda.

Sildid: ,

liiter piima?


Liiter piima? Aga palun...

Sildid: ,

on laupäev, 27.jaanuar ja kell on 19:19

Kuramus. Ainer, Kristjan, Kersti panid ka oma blogid kinni. Õnneks hakkas Liine uuesti kirjutama. Toitun sellest.

Reede õhtul, veidi enne viit selgus, et olin teinud tööl pisikese apsaka. Mitte just pisikese. Tegelikult suure apsaka. Väga suure apsaka. Mulle toodi töö näidis, mis oli kümme millimeetrit laiem, kui oleks pidanud. See tähendab, et klient võib keelduda seda vastu võtmast ja no mõnekümne tuhande eest (ma arvan) tuleb asja uuesti teha. Asja teeb eriti problemaatiliseks see, et kliendiks sattus olema Kalev, kes on THE kõige pretensioonikam klient. Ever. Mis tähendab, et mu p_rse on suht f_cked.

Ja teel koju hakkasin mõtlema, et okei, ma arvutasin valesti. Sest ma pean arvutama mitmeid ja mitmeid töid päevas ja kordagi pole jama olnud. Ja et ma saatsin selle faili kujundajatele. Nemad kinnitasid selle, ehk leidsid, et fail on korras. Siis tulid plaadivalmistajad, nemad ei märganud midagi (ja nad ei pidanudki). Siis tuli paigaldaja, kes ei märganud ka midagi. Siis tulid trükkalid, kes ei märganud ka mitte kui midagi. Ja ma ei kujuta etta, paljude käest see veel enne läbi käis, kui keegi avastas, et midagi on valesti. Ja et neid kujudajaid on endiselt kuradi viis ja mind on kuradi üks, kurat.

Nüüd istun nagu pornokinos, söön popkorni ja vaatan, mis juhtuma hakkab.

Sildid: ,

kolmapäev, Jaanuar 24

Robod


foto: J.Crawford 
Alexkid - Turn It Round Again (3:40)

Sildid: , ,

Harvey Birdman


Peaaegu läks sarjadest rääkides meelest. Harvey Birdman on maailma paremuselt teine joonissari. Kuna sari on ametlikult eetris vaid Ameerikas, Inglismaal ja Austraalias, siis tirige näiteks.

Esimesel kohal on endiselt küll Drawn Together, mille järgmine, kolmanda hooaja kaheksas osa ilmub, nagu praegu avastasin, alles oktoobris 2007. See võib jääda ka viimaseks hooajaks, sest Comedy Central pole rohkem osi tellinud, selgitades, et tegu on nende jaoks liiga ebatsensuurse ja kalli multikaga. Pöidlad pihku. Eelmised hooajad on igatahes kohustuslikud.

Ja Black Booksi kolm hooaega on ka torrentitena liikvel ;)

Sildid:

Tasutapilt vol.1


Vali oma tööriist... 1280x1024 | 1024x768 | 800x600

Sildid:

esmaspäev, Jaanuar 22

elu on ikka seiklus

Potato chips, nestea sidruni jäätee + aqua teen hunger force 4. hooaeg, afro samurai 3 osa, käsnakalle kõik osad a-z, simpsonid hooaeg 16, nip tuck hooaeg 4 ja terve anuusitäis filme.


Muide, Children Of men on tõesti hea vaatamisvara. Viimase aja parim elamus. Absoluutselt. Tihedalt põnev ja mõnusalt realistlik. Little Miss Sunshine on ka hea, kui keegi vajab filmi pere väärtlustamisest. Ja Snakes On A Plane rumal hollivuudi kassakas, kus Samuel L puts L back in Samu-L. Ehk must Chuck Norris päästab päeva. Palju laipu ja null stsenaariumi. Kell Samu-L mokkamööda, vaadaku parem Afro Samuraid. Samu shit, different day.

pühapäev, Jaanuar 21

good girls

Good girls go to heaven. Bad girls go where ever they want.

Ehk siis kuhu kurat on head tüdrukud kadunud, fakk. Where have all the good girls gone? Gimme some of that good ol' love, mitte one day these shoes will walk all over you. Bad girls, bad girls, whatcha gonna do, whatcha gonna do when they come for you...

Now I ain't sayin' she a gold digger, but she ain't messin' wit' no broke n...

reede, Jaanuar 19

Nüüdseks on Venemaa vabanenud Nõukogude okupatsioonist

Raivo Järvi andis eile hommikul saates Terevisioon intervjuu kommenteerimaks saates "Telesild" juhtunut. Väga muhe jutt, mis aitab valgustada Pronkssõduri ümber käiva madina tagamaid. (Video, pikkus 14:29)

Veel samal teemal.

Sildid: ,

neljapäev, Jaanuar 18

Tra see ei vii kuhugi....

Nii ongi.

teisipäev, Jaanuar 16

tööd palju?

// Grandmaster Flash & Melle Mel - White Lines (Don't Do It)

esmaspäev, Jaanuar 15

Mina ja Minu Needus :)

See, et mul eluaeg tehnoloogiline needus peal on olnud, ei tähenda ju veel, et mulle garantii ei kehti, eks? (naiivne käsnakalle smaili)

Ei, see ei ole ajendatud konkreetsest juhtumist. Läksin mõttes ajas tagasi ja hakkasin arvutama, palju tehnoloogilisi vahendeid mu käe all (õigemini minu ligiduses, sest lollkasutaja ma ka pole) laitmatult töötanud on? Null.

Okei, mu mobiil on ülatavalt hästi vastu pidanud, kaks pool aastat mööda seinu lennutamist ja otsas istumist ja ta ikka toimib (see on üks neist asjadest, mida ma olen halvasti kohelnud. jah, ma tean). Teisel kuul käis garantiis, kui taustavalgus ära suri, ent sealtpeale etteheiteid napib. Armid korpusel tõestavad, et ta on tubli poiss olnud.

Lapsena tapsin astronoomilistes kvantiteetides odavaid kõrvaklappe. Nööpkuularitele sai reeglina saatuseks see, et nad kukkusid kõndides kõrvast ära ja täpselt talla alla. Nagu rahvatarkus teab lausuda, fekaali juhtub.

iPodi seevastu hoidsin ma ikka ropult liiga kuradi ilusasti, ära hirmutatuna kõigist koledatest juttudest. Ei visanud, ei istunud otsas ja asetasin lauale alati turvalisele kaugusele äärest ja horisontaalasendisse, ümbritsetuna ohututest asjadest. Tea, mis tal hakkas.

Küllap on sellega nagu armastusega ikka - kui liiga intensiivselt armastad, tõmbab armastatu eemale. Vajab temagi ruumi. Peaks vist telefoni välja lükkama ja meeletult paar kuud metsas elama.

Ah miks ma kirjutama hakkasin.... Um. Ahjaa. Tahtsin öelda, et lõvide ja skorpionidega koos elamine on mulle uut selgroogu kasvatanud. Selgrootuse pärisin vanaema poolselt suguharult. Et kui varem lasin naha üle kõrvade tõmmata, siis nüüd on kange tahtmine äärest kinni krabada. Fakit, ühel päeval teen Chuckile ka ära, seekord ise viie munandiga! Twice!

Sildid:

pühapäev, Jaanuar 14

Reinu Bitch, Ah?

Reinu Pizza on firma, mida ma paluks headel inimestel võimaluse korral vältida.

Lisaks kõigile varasematele jaburustele, mis ma olen jätnud draftidesse, päädis tänane päev sellega, et helistasin ja tellisin perepitsa. Kell oli 16:24 ja nelikümmend kolm sekundit, ma vaatasin järgi. Usu mind, kui sa oled näljane inimene sohval, kel segavaid faktoreid pole, siis sa ei unusta sellist asja.
Kodulehel on kirjas, et kui pitsa hilineb enam kui tunni, ei pea kohaletoomise eest maksma. Kell oli 17:39 ja 39 sekundit. Helistasin sinna ja küsisin, nii naljaga pooleks, et noh, pitsa on tund aega hiljaks jäänud, et transpordi eest ma maksma ma ei pea jah?

"Ei. Pool tundi on möödas. Ma arvutist vaatasin, te tellisite kell 17:17."

Ma ütlesin "Ahah". Nii lollile vastusele ei anna midagi lisada enam.

17:45 oli pitsa kohal. Tšeki peal oligi 17:17. Pitsa oli keskpärane, aga mitte kõige hullem.

reede, Jaanuar 12

teaduslik väljamõeldis

Minu fucked-up tehnikaajastu jätkub. See lihtsalt peab mingi needus olema.

Kuulasin tööl päev otsa mussi ja tegin vahepeal ka tööd. Kõik oli normaalne. Hakkasin siis töölt ära tulema, vaatasin, et pleieril pool akut alles. Panin ta põuetaskusse ja loopisin sallid-asjad ümber. Siis võtsin põuetaskust...

...Ja ta ei lülitunud enam sisse. Kahtlane. Aga no ei lülitunud. Tulin koju, proovisin sünkida arvutiga, ei midagi. See lihtsalt peab garantii alla minema. Olen teda hoidnud ettevaatlikult nagu oma aanusesüütust. Põrutada ja kriimustada pole saanud, otsas pole ka istutud. Ei tea, mis asjal viga. Aga ta on sellisteks lollusteks liiga noor. Türa Bänks.


Aga positiivne oli, et üleeile helistas mulle Elioni tehnik ja küsis, kas ta võib viieteist minuti pärast seda boksi vaatama tulla. Olin just kogemata lõunapausil, kodus ja ootasin ta ära. Noor asjalik poiss, vahetas ära, näitas paar nippi ja siiani (loe: kaks päeva) on toiminud. Kui ma kurat ka seda ära ei sõnu fakk.

Soovimuss: The Away Team - Likka High (Last Call) (2:50)

Sildid: , ,

neljapäev, Jaanuar 11

Tehtud!



Ilmselgelt SotsDemi käsi mängus, aga hea reklaam ikkagi.

kolmapäev, Jaanuar 10

Tulnukas

Kes veel ei tea (kurb lugu, kui neid veel leidub), siis Tulnukas ehk Valdise pääsemine 11 osas on noore filmimeistri Rasmus Merivoo mõne nädala jooksul kultuslikuks tõusnud ülikooli diplomifilm (ja üldse elu neljas teos), mis jutustab kohanemisraskustega provintsijõmmist, kellele sõbrad elu näitavad. Loe ka Kinobussi lehelt ja Postimehest. Samuti viitab Eesti Ekspress ja asjaliku intervjuu kirjutab EPL.

Film oli vist juba suvises kinobussi kavas, kuid sai tõelise tuule alla alles siis, kui üks tore tegelane selle netti üles riputas. Viide filmile levis kulutulena ning jõudis ka minuni. Kui Mardil levitamisest kõrini sai (või lihtsalt liiga palju liiklust tekkis), võttis ta selle kolm-neli päeva tagasi maha. Aga et miks ma seda kõike räägin?

Mind morjendas idee, et inimesed seda Google Videost vaatama peavad (sest google video noh... imeb) ja viskasin selle oma failihoidlasse, taskusse™ üles. Viskasin lingi vist kahele sõbrale ja pillasin jutu käigus ühte foorumisse ning unustasin ära.

Eile käisin siis, suht eksprompt, netpointi server managerist läbi, et vaadata palju vaba ruumi veel on. Ja avastasin huvitava tõsiasja, et kolme päevaga oli filmi minu serverist alla tiritud noh nii 461 korda, suurusmahus 68 gigabaiti. Mu kuu traffic oli kahe ja poole päevaga ammendatud ja ligi poole võrra ületatud. Ma pean vist täna netpointi poegadele helistama ja uurima, mida teha, et nad mu ruumi selleks kuuks kinni ei paneks. Et blog üles jääks.

Muide populaarsuselt teine asi, mida minu kaudu on hangitud, on Vaiko Epliku ja Eliidi muusikapala "Armastus päästab maailma", mida ma küll otseselt siin ei levita, vaid viitan allikale.

Kolmandal auväärsel kohal 44 löögiga on Metsakutsu ja G-Enka videopala "Miks Mitte Täna", mis kvaliteedist mittehoolijatele on vabalt vaadatav ka Youtube'is. Ning esikolmikust jääb 42 löögiga napilt välja Põhjamaade Hirmu videopala "Katk 2". Mõlemad palad on võimalik neilt linkidelt alla tirida.

Siit moraal. Tahad popp olla, levita midagi, mida kõik tahavad. Hell, mu blogi pole kunagi nii palju vaadatud. Äkki peaks siia hoopis midagi asjalikku hakkama kirjutama?


Ja muide, kui kellelgi endiselt film nägemata, saab seda hetkel juba siit - Tulnukas.avi.

teisipäev, Jaanuar 9

a glance

vaata siia.

siis vaata siia.

Playtechi meestel on liiga palju vaba aega :D

reede, Jaanuar 5

it's alive!

Lappisin siis täna Ama arvutit kokku. Et kuskil kella viie ajal käisime poes ja ostsime ühe 19" lcd-monitori. Karbist välja võttes selgus, et asjal on keset ekraani juba üks surnud piksel. Viime selle ka homme tagasi. No ei vea kohe kuidagi viimasel ajal.

Windowsi, draiverite ja programmide installeerimine võttis umbes 5 tundi. Masendav. Ostke mac, tõsiselt. Tõsiselt. Siiamaani oli mul pohhui, aga et selle seadistamisega siuke nuss on... Ostke mac.

Sildid:

Stuck in reverse...

Kui võimalik on see, et istuda öö otsa üleval ja siis 6:46 rongist maha jääda? Täiesti.


Istun köögis, praen saia, joon kohvi ja laulan kõva häälega. Päris sürr värk.

neljapäev, Jaanuar 4

eli pole endiselt

Elioni saaga jätkub.

Võtsin karbi kätte ja sammusin rõõmsal meelel Eedeni kaubanduskeskusesse (ca. 30-40 minti jalutamist või midagi taolist). Mulle ei meeldi see koht, olen seal mingi kaks korda käinud ja mõlemad korrad ei meeldinud. Nüüd siis kolmas kord. Kontrollisin üle, et kõik karbis olemas ja tatsasin esindusse. Sealt öeldi, et oi eieiei, neil on kastid otsas ja et vel enne nädala lõppu, kui isegi siis, pole midagi oodata. Et lihtsam oleks tehnik kutsuda.

Tatsasin siis, juba tunduvalt eluteadlikuma muusika saatel kesklinna, istusin natuke Du Nordis (söök oli nigel, aga teenindus hea) ja helistasin elioni, kus siis laiutati käsi, et ka tehnikutel bokse pole ning tuleb alles no... no 25.ndaks on kindlasti :)

Ma panin toru hargile.



Ja ostsin endale midagi ilusat süüa ja sitsisin kodus. Oma kolme kanaliga. Ja maksan 450 krooni kuus ja saan selle eest null telekanalit ja 5-7mbit ühenduse? Kuidagi loll tunne on.

Tõeline küsimus on pigem see, et kas ma tahan sellistel tingimustel kolm aastat nende klient olla? Sellise suhtumisega? Et naeratatakse ja öeldakse, et meie ei saa aidata? Vaevalt.

Sildid:

kolmapäev, Jaanuar 3

sisutu olen

Kuidagi eriti tühi ja mõttetu tunne on, kui ei pea tööle minema või midagi tegema. Ilm on ka vilets ja päike sureb juba kella neljast. Mis on halb asi, kui sa ärkad kell õm, pool üks.

Huvitav on ka see, et kuigi kümnetel tuhandetel noorukitel on koolivaheaeg, kurdavad nad selle üle, et midagi pole teha.

Oh, well, vahetan digiboksi välja ja vaatan end Cartoonist pooleks.

teisipäev, Jaanuar 2

tee-ise-kalender

esmaspäev, Jaanuar 1

elion, eli pole

Mida teha, kui digiboks ja ruuter olid vooluvõrgust väljas ja nüüd sisselülitamisel telepilti ei näe?

Kui lülitad digiboksi ja ADSL-ruuteri sisse, hakkab ühendus tööle alles mõne minuti pärast. Niikaua näed teleriekraanilt veateadet. Kui soovid kohe sisselülitamisel näha telepilti, peaksid esmalt panema tööle ruuteri ja ootama, kuni hakkab põlema DSL-tuli. Alles seejärel lülita sisse digiboks.

Juhtus selline vahva lugu, et Elioni Amino digiboks lakkas töötamast peale seda, kui ma selle ajutiselt vooluvõrgust lahti ühendasin. Ei võta toidet taha enam. Kontrollisin stepsleid ja muid vidinaid, ei midagi. Helistasin kell üks öösel Elioni ja sealt teatati väriseval häälel, et ma pean pühad telekata veetma. Et tajuksite olukorra satiiri, liigume paar päeva tagasi.

Tuli tehnik. Tuli täpselt kella pealt, mis on minu jaoks äärmiselt harjumatu. Punkt kell üheksa oli härras kohal ja marssis sisse. Mentaliteedi poolest oleks teda pidanud pigem torulukksepaks või automehhaanikuks, peamiselt rohmaka ja hoolimatu käitumise tõttu. Igatahes... Peale seda, kui ta oli terve korteri koledalt ja halvasti juhtmeid täis vedanud, jätnud kõik karbid ja sodi laiali vedelema, ühendanud vana telefoni stepsli lahti (ja mitte kinni tagasi, otse loomulikult) esitas ta leebelt mulle 396 krooni suuruse arve.

Muide, tuleb välja, et ka teistel on Amino digiboksiga probleeme olnud. Kui mõnel lugejal peaks kodus jurakas olemas olema, andke palun kommenteerides märku, kuidas see teil toimib :)

You get what you pay for.... NOT! Kämmoon, eesti kalleim telekom ja sellised vead?

Sildid:

vahetage palun mu aasta ära

Häid uusi aastaid. Olgu neid teil palju.

Saatsin paar sõnumit ka, enne kui aku tühjaks sai. Neile, kes laksust meelde tulid.

Õhtu möödus nagu ikka, Tartu kesklinna korteri rõdul koos sõpradega ja Martinit juues. Oli vahva.

Ahjaa, käisime klubis ka, väga mõttetu. Palju rahvast ja vähe inimesi. Sest neid piffe ja alfaisaseid oleks liiast inimesteks pidada :)

Laksin pildid ka varsti siia.

Sildid: