kolmapäev, Aprill 30

Microsoft Messenger for Mac 7

messengerMa teen siis ühe kiire posti.
Eile lasi Pisipehme mac'ile välja seitsmenda versiooni suhtlustarkvarast messenger. Võrreldes varasemaga on lisandunud kontaktide otsing ja hüüdnimed, samuti Apple välja töötatud Bonjour'i tugi. Varasemast on muuhulgas olemas võimalus kuvada personal message'it (näiteks mängiva loo nime) ja corporate service toetab muuseas ka videokõnet.
Aga sellega programmi uuendused (ja võimalused) ka sisuliselt piirduvad. Oma käe järgi sättimisest on vara unistada. 7/10

Võrdlus: Microsoft Messenger for Mac 7 ja oma käe järgi sätitud Adium.
Download Messenger.

esmaspäev, Aprill 28

tõmbaks ringi nagu sirkel

Aga rahaga on s*tad lood. Käiks trennis, pole botaseid. Käiks Matsalu lahel parte kividega loopimas, aga pole ämbrit. Oleks sõbralik kõigi rahvuste vastu, aga linttraktoril on diisel otsas. Ja kui ma kolmapäevaks serverit ära ei maksa, kaob mu blogi igaveseks (või noh kuniks ma ära maksan). Ja kõik 84 kolmapäevast pidu jäävad ära. Ning kõige tipuks on viletsa Hollywoodi (haha, woody) kassaka Железный человек esilinastus ikka umbelolliks ajaks sätitud...

Blérg! Aga minu vanaisa vennapoja kolmas naine vihjas, et reedel pääseb Madnessile iga kümnes piletiostja tasuta (wtf!?) sisse :)
//Midnight Juggernauts - Raised By Wolves

pühapäev, Aprill 27

ja ilm on ilus

Seniks, kuni ilm on ilus, läheb mul päris hästi.

Põmst sellest hetkest, kui ma mõni aastat tagasi koolikoti koos joonlauaga kapi taha viskasin, ei ole ma päris hästi matsu lahti jaganud, mis suunas edasi udjada. Hüppasin ühest koolist teise, proovisin ja lõin käega. Kuna ma kaalusin vähem kui koolisöökla tomativõileib, otsustasin ma töö kasuks. A tööga tulid na kulud, võlad etc. Ma pole väga muserdatud sellest, et nii on läinud, inimesed ja kogemused jäävad alles, aga nüüd oleks vaja nagu midagi saavutada ka.

1. Pühenduda tööle. Tasuda võlgu ja elada ilusti. Süüa kõht täis ja käia kinos ja kommipoes. Õppida oma ametit ja areneda mitte kuhugi. Ning kaua sul ikka sama pinki hööveldad?

2. Sebida haridus. Saada targaks ja ilusaks, täita oma vaba aeg, aga kõht jääb tühjaks ja inkasso võtab külmkapi katteks mu kassi ära. Korraga hariduse omandamine ja vähemalt poole kohaga töötamine on suur hammustus, mida ma pelgan isegi rohkem kui et Ene Ergma lastele seksist räägiks.

3. Riskida. Minna välismaale, küpsetada maailma suurim küüslauguleib või rajada garaaži oma videostuudio (ja pärast seda hankida garaaž ka). Võimalus hea õnne korral kiiresti midagi saavutada, ainult et õnnestumine on sama tõenäoline kui lumi juulikuus. Ehk üsna suur. Ja isegi kui mitte, siis milline kogemus?

Tegelt põhjus ongi selles, et mul kasvas habe ette ja siis ma mõtlesin, et ma olen vanaks jäänud ja tahtsin kolmandat varianti valida. Aga habemega mehed vist nii ei vali, mis?

elu mõte

Kuuendal päeval lõi Jumal ühekihilise majapidamispaberi.
Seitsmendal päeval sai ta oma veast aru ja jättis selle planeedi sinnapaika...

neljapäev, Aprill 24

elämä on laiffi

Kuigi täna juhtus mõndagi uut, tuli üle pika aja taas selline "sein ees" tunne peale. Põhjusega.

Asi hakkab selgemaks muutuma. Mul on umbes kolm põhilist valikut.

kolmapäev, Aprill 23

aprilli päevad

4. aprill
rahvusvaheline miiniteadlikkuse päev
(International Day for Mine Awareness and Assistance in Mine Action)
8. aprill
rahvusvaheline Rooma päev (International Roma Day)
naistepäev (International Women's Day)
10. aprill
rahvusvaheline ägeduse päev (Day of Awesomeness!)
17. aprill
rahvusvaheline poliitvangide solidaarsuspäev
(International Day in Solidarity with Political Prisoners)
18. aprill
rahvusvaheline monumentide ja vaatamisväärsuste päev
(International Day for Monuments and Sites)
rahvusvaheline religioosse pärandi päev (Religious Heritage Day)
20. aprill
rahvusvaheline kanepi päev (4/20)
Adolf Hitmani sünnipäev
22. aprill
maa päev (Earth Day)
rahvusvaheline sebimise päev (International Make-Out Day)
23. aprill
rahvusvaheline autoriõiguste päev (Copyright Day)
rahvusvaheline raamatu päev (Day of the Book)
rahvusvaheline piksliplekilise tehnotalupoja päev
(International Pixel-Stained Technopeasant Day)
mõnel pool maailmas rahvusvaheline laste päev
(International Children's Day)
25. aprill
ülemaailmne malaaria päev (World Malaria Day)
26. aprill
ülemaailmne intellektuaalse omandi päev
(World Intellectual Property Day)
aprillisündmuste aastapäev
27. aprill
rahvusvaheline koera päev (Day of the Dog)
28. aprill
rahvusvaheline töötajate mälestuspäev
(Workers' Memorial Day)
29. aprill
rahvusvaheline tantsu päev (International Dance Day)
rahvusvaheline immunoloogia päev (Day of Immunology)
30. aprill
Adolf Hitmani surma-aastapäev lol

Pea pole prügikast, mulle meeldib mai rohkem.

// Freeland - Burn The Clock (video sama looga)

Sildid:

reede, Aprill 18

rss attacks

The Attack of the RSS feed
Kodus neti omamisega on see jama, et sa ei viitsi ühtegi posti lõpuni kirjutada. Alati on aega seda hiljem teha, eriti sellest ajast, kui panin endale RSS lugeja (antud juhul NetNewsWire). Nüüd kulub mul päevas vähemalt paar tundi, et uusi blogisissekandeid läbi kammida. Ja kuigi soovitav oleks lihtsalt alltop'ist või digg'ist parimaid sirvida, olen oma ressurssi suunanud rohkem twitterisse kribamisele.

Kolme sõnaga öeldes on twitter üks tuntumaid nn. mikroblogimise saite (vaata ka: Pownce), kus oma staatust uuendada või lühidalt midagi kritseldada, sinna ümber pikalt kudrutamata nagu blogis. Maciga aitavad sel silma peal hoida twhirl, twitterific, widgetitest twitget, twitgit või twitterlex. Mugavam ja kiirem lugeda :)

Tartu teekond jäi sel nädalal ära, ei venitanud välja. Mitte kuidagi. Headest pidudest olen eesmärgiks seadnud vaid Loefah & Kromestari Krahlis 30.04 ja Old Skool Madnessi Kultuurikatlas 2. mail. Hapibf2me.

Santogoldi album tuleb varsti välja, mida produussivad muuseas ka Diplo kui Spank Rock. Ootan. Eelkuulamiseks tõmba see tasuta lugu, see on parem kui originaal...
Santogold - L.E.S. Artistes (XXXchange Remix)

Ma siin tasapisi mõtlen, et kui leiaks kuskilt lambist kõva koodipoisi, kes viitsiks küpsiste eest ilusat ja puhast koodi kribada, saaks ühe jubekõva muusikalehe teha. See leht ei teeks praegustega võrreldes kuigi palju erinevat, aga teeks seda meetri võrra paremini. Wörd!

Kokkuvõttes ei öelnud ma nagu eriti midagi ära...

neljapäev, Aprill 17

funktsioon

FUNKtsioon
ma üritan sinna minna, üritage teie ka. teeme reede ägedaks.

teisipäev, Aprill 15

Tööaeg


via 42 (loe: Rafu)

laupäev, Aprill 12

aardejaht

Et jätta endast viisaka idioodi muljet, mainin ära, et praegu käivad hullud päevad ja osturallid ja ma sain kaupsist kaks kuulatavat albumit 36 krooniga. Tekib eriti rott tunne :)

Igasugu muud nodi jagatakse ju ka odavalt, aga see kõik kahvatub tõsiasja ees, et allahindlused on ka alkoholiosakonnas. Rumeenlaste rahvusjook Late Harvest (Cabernet Sauvignon ja Chardonnay mõlemad) 39 krooni, Martini Bianco 115, Jägermeister 125, Bailey's Irish Cream 135, Vana Tallinn 99 (või midagi taolist) jnejnejnejne.

Ja seda kella kaheksani õhtul.

reede, Aprill 11

sinu tuub, jah just sinu

Tegelt ma tahtsin kirjutada sellest, kuidas keepvid'ist parema kvaliteediga videot kätte saada, aga tundub, et nad on selle minu eest ära teinud.

Niisiis, Keepvid.com on üks paljudest lehtedest, mis laseb sul youtube'ist videoid alla tirida. Hiljuti (ma oletan) lisandus aga võimalus sealt videot alla tirida mp4-formaadis, mis tähendab, et enam ei pea sa jamama alla tiritud fläššifailidega, vaid saad valutult selle... Ma ei tea, näiteks iTunesi lohistada. Ja siis iPodi. Ja siis trolli kõledal tagaistmel valjult kisava pensionäri kõrval mõtete eemale viimiseks vaadata. Näiteksnoh.

Teine trikk, mis töötab uuemate videote puhul. Võta youtube'is mõni video lahti ja kirjuta külma kõhuga aadressi lõppu &fmt=18 ning vaata videot kuni kolmandiku võrra parema kvaliteediga. Sama triki teeb ära ka Better YouTube Firefox Extension. via Lifehacker.

Kui sul on on youtube'is kasutaja, kliki ülevalt nupust Account, siis keri lehe alla välja ja otsi sealt Video Playback Quality. Vali sealt, et sul on ikka hirmus kiire internetiühendus ja ära lase masinatel enda eest otsustada.

Muudest uudistest muidugi see, et Apple plaanib varsti Leedus iTunesi virtuaalse muusikapoe avada ja seega ka kogu Baltikumis. Vaatame, paljud siis sõna peavad, et ostaks muusikat, kui neil see pood oleks. via eMug.

Mäletate sellist asja nagu Joost? Pole kuulnudki? Okei, ma olen siis kehvasti bloginud. Joost on Skype'i loojate ajusünnitis, mis võimaldab sul vaadata erinevaid saateid ja muusikavideoid. Vahva, mis? Aga paar päeva tagasi tuli Adobe välja sellise asjaga nagu Adobe Media Player 1.0 (nad nägid nimega roppu vaeva). Asi töötab Adobe Air tehnoloogial ja esmapilgul on oodata konkurentsi.

Ja siin on mu halva muusika playlist.

esmaspäev, Aprill 7

sex love money

man keep down the white devil woman
Tead... Mul viskas praegu absoluutselt üle maksa nendest pidevatest naiste kannatuste juttudest. Alati on lahku minnes ikka naispool see, kes haiget saab ja mees on mölakas, kes teda ei vääri... Siis naine nutab natuke, on kurb, igatseb taga ja läheb järgmise juurde. Aga mees ei saa sellest kunagi üle.

Tegelik põhjus on selles, et maailmas on peamiselt kahesuguseid mehi ja neid, kes rahuldaks kõik naiste soovid, naised lihtsalt ei märka. Külgetõmme teeb oma töö ja naine ronib jälle mingi mölaka sabas, kes võlub teda oma (kohati debiilsuseni küündiva) enesekindluse ja -imetlusega. Mehed, kes on sõnades suured. Ja siis pärast naine "koorib üksi sibulat" ja mõtleb, miks jälle.

Varumehed pole ka ideaalmehed. Tihti melanhooliasse laskuvad kutid, kes räägivad nii vaikselt, et endi mõttedki neid ei kuule. Kes astuvad alati ausalt järjekorda lõpust, avavad teistele uksi ja vaatavad tänaval, et naised poriloiku pikali ei kukuks. Kes on nii kenad, et jäävad märkamatuks ka sõbrannade foonil. Neis meestes pole jõudu, otsekohesust ja ambitsioonikust. Nad on aktsepteerinud oma rolli ja mõõdukalt rahul sellega. Mehed, kes ei tee suuri sõnu. Nad ei valluta maailma, nad vallutavad oma maailma. Aga see noh, lihtsalt ei tõmba naisi, kui nad just soojenduskotti ei otsi.

Naised seevastu kas paista täpselt aru saavat, mis toimub, või varjavad seda valehäbist. Kui naistelt küsida, milline mees neile meeldiks, tuleb sealt tüüpiline ilus-kena-viisakas-hooliv-jõuline-humoorikas-pläma. Ent nagu uuringud (mingi tüüp tegelt ka kirjutas üles, päriselt) on tõestanud, käivad neesamad naised hoopis teistsuguste meestega väljas. Selle nimi on külgetõmme ja see ei allu absoluutselt naise kontrollile. Oma tunnete ori, sõna otseses mõttes. Ja enesekindale mehele läheb naine nagu kärbsepaberile.

Ma igatsen neid aegu, kui naised olid naised ja mehed olid mehed. Ja neid aegu, kus laste huvid seati enese omadest ettepoole. Kus naised ei jooksnud tähesära pärast pere juurest minema. Kui mehed ei pannud kõrvale, sest nii lihtsalt polnud kombeks ja polnud vaja ka. Kellele pime keskaeg, kelle midagi muud. Sest käed püsti kui keegi tõesti, mingis meelesegadushoos üritab mulle praegu väita, et sugudevahelise vahekorraga on hetkel maailmas asjad korras.

Ma ei viitsi kuulata, kuidas ainult naised kogu aeg kannatavad. Parem väljas kui sees.

Sildid: ,

2 girls 1 something

2 girls 1 sandwich
Netifenomenidest... Eelmise aasta oktoobris (oh em i late) hakkas foorumites tasapisi levima üks video. Loomulikult lisandusid sellele järgemööda veel kuskilt netist välja kaevatud sarnased, veel hullemad videod ja kõik need "ametlikud" lehed toimivad hetkel kaardimaksepettusena... Polegi tähtis. Tähtis on see, et fenomeniks sai inimeste reaktsioonide netti üles panemine, kui nad seda esimest korda vaatavad.

Hakkame lugema:
Üks, kaks, kolm, neli, viis, kuus, seitse, kaheksa, üheksa, kümme, üksteist, kaksteist, kolmteist, neliteist, viisteist, kuusteist, seitseteist, ülemus, vanaema, Michael Butley, Adam Ferrara, Fear Factory saatejuht, konn Kermit, koer Rowlf... Ja üks ilusti asja ära seletav artikkel samal teemal.

Ja lisaks veel (pleilistid) 2 girls 1 finger, kids in the sandbox, mr hands, BME Pain Olympics. Neist viimaseid pole minagi vaadanud, hoolimata kõvadest närvidest. Ükski pleilist ei sisalda videot ennast, ainult reaktsioone.

Ärge guugeldage. Sellega saab teie lapsepõlv otsa :)

Sildid: ,

mõned uued muusikavideod

Guilty Simpson - Get Ritches (low/high)
Dir. Anthony Garth
Lugu on keskmiselt jama, aga video on kena.

Atmosphere - Guarantees (low/high)
Dir: Bo Hakala
Pure minimal. Selleks, et sa sõnu kuulaks muidugi.

Dan Le Sac vs Scroobius Pip - Look For The Woman (high)
Pure Awsome!

Jay-Z feat. Pharrell - I Know (low/high)
Dir. Philip Andelman
Video, kus ei näidata räppareid. Midagi uut.

Kanye West - Flashing Lights
(Graduation Album Listening Experience Pt.6) (low)
Dir. Derrick Lee/Wong Kar Wai (2046)
Suht parim neist kanyekatest vist siiani :)

Björk - Wanderlust (low/HD/making-of)
Dir. Encyclopedia Pictura
Lugu inimestest, kes otsivad alati uusi kogemusi ja video, mis sisaldab neid. Singel on laetud 3D-prillidega.

Róisín Murphy - You Know Me Better (low/high)
Dir. Jaron Albertin
Olen ma loll või mulle nagu ei meeldi see video? Selles võistluses küll.

Madonna - 4 Minutes feat. Justin Timberlake (low/HD torrent)
Dir. Jonas & François
Arvestades meeskonda ja eelarvet räige underachiever. Aga melu on kõva.

Will.I.Am feat. Cheryl Cole - Hearbreaker (low/high)
Dir. Toben Seymour (i think)
Lugu on möga, aga ninjaülikonnas tähepoisid on ägedad.

Pendulum - Propane Nightmares (low)
Dir. Tim Qualtrough (took me ages to find it)
Rokktrummbass + kergelt häiriv video. Nuff said.

Kokkuvõttes... What a bore.

Sildid: ,

pühapäev, Aprill 6

tahan seal töötada

Rick Roll


chuck norris facts on nii 2005, ask a ninja on täiesti 2006, lolcat on üsna 2007... Yelle äkki?

Ei. Praegu on 2008 ja üsna suur internetifenomen on arvatavasti rickrolling. Mõte on väga lihtne - vahendeid valimata tuleb inimene meelitada või sundida vaatama Rick Astley 1987 aasta superhitti Never Gonna Give You Up.
Nimi on tuletis ühest vanemast foorumifenomenist nimega duckrolling, mis ütleb midagi vist küll ainult neile, kes teavad, kellele baasid kuuluma hakkavad või kas on pähklivõikreemi aeg. Asi läks üsna suureks, kui seda lauldi ühe kolledži korvpallimängu ajal märtsis; 30 aprillil, kui seda lasti GTA IV treileri pähe (ma läksin ka õnge) ja plahvatas esimesel märtsil, kui YouTube selle oma aprillinaljaks tegi.

Üsna populaarsed on näiteks Photoshop Disasters, Stuff On My Cat ja FAIL blog. Ja siit näeb, kuidas nelja-aastane Korea poiss laulab Hey Jude'i. Sorry, siit ikka.

PS! Kristjan räägib ka ühest fenomenist.

Sildid: ,

reede, Aprill 4

Vi-me-too

vimeo
Vaimustununa Vimeost hakkasin ma kirjutama postitust põhjustega, miks Vimeo on parem kui näiteks YouTube (või Dailymotion)... Ja leidsin, et tegemist on mõnevõrra erinevate asjadega. Kui YouTube on põhiliselt selleks, et vaadata, kuidas ahv mootorrattaga sõidab ja kuulata head muusikat, siis Vimeo on pigem amatöörfilmitegijate pärusmaa, kus oma loomingut kvaliteetselt jagada. Ja mitte lihtsalt mõnd kaamerast või telefonist arvutisse lohistatud klippi, vaid korralikke lühifilme ja videoeksperimente. Näiteks Daybreak ja Instant Choisi (full screen please, HD ahead). Või mõni muusikavideo? Peaasi, et oleks ise tehtud ja lastesõbralik.

Pealiskaudne võrdlus YouTube-iga.
+ Videote kvaliteet on tunduvalt parem. Edukam pakkimistehnoloogia ja HD.
+ Vimeo toetab laiekraani. Kui su video on 16:9, kuvatakse see üles laetud kujul, mitte ei kahandata 3:4 letterboxi sisse.
+ Vimeo kujundus on ilusam, keskkond on hästi ja puhtalt progetud.
+ Pleier on kasutajasõbralikum. Vähem kulinaid.
+ Pole duplikaate.
+ Videoid saab soovi korral originaalis alla laadida. Mpeg, avi, mov, mp4 või divx, mille sa üles lükkasid, on samal kujul serveris alles ja soovi korral sulle või ka teistele saadaval.
+ Custom thumbnail. Vali ise, kuidas su videot kuvatakse.
+ Ei mingit video kestuse piirangut - lihtsalt üles saab laadida 500MB per nädal.
+ Vimeo võimaldab seadistada paremini video privaatsust.
+ Korralikum materjal - vähem lo-fi veebikaamerasse isiklikest arusaamadest jauramist jne.
+ Lakoonilised profiilid. Kirjutad endast nii palju, kui ise tahad.

– Videotes surfamine on raskem
- No Avril Lavigne, ainult kodukootud trash
- Pisikese teenuse tõttu võtab üles laetud materjali läbitöötamine kauem aega
- Üks reklaamibänner, ounou. Panic
- Lakoonilised profiilid.

Ma vaatasin end eile öösel vimeos lolliks. Parem ikka kui ahv rattal.

Sildid:

neljapäev, Aprill 3

Dilla Vs Sci Fi Movies

dillabeats.jpg
Okei, mäletate neid mash-up'e Kanye Westiga, millest ma rääkisin? Kavalpead netiavarustest on teinud sama J Dilla biitide ja lugudega, miksides neid klassikaliste filmidega Running Man, THX 1138, Close Encounters of the Third Kind, A.I. (mitte nii klassikaline), Blade Runner jne. Ja mis sest, et editoriks pole Derrick Lee, vähemalt muusika on sigahea! Vaata klippe SIIT.

Ja Kanyest niipalju, et eelnimetatud projektist tuli välja viies osa loole "Drunk and Hot Girls". Ja lisaks loo Homecoming video, lavastanud Hype Williams ja Marocco Vaughn. Peace!

Sildid:

teisipäev, Aprill 1

Horrible People

yayMyDamnChannel, kes tõi meieni näiteks tuntud You Suck At Photoshop sarja (irooniline küll peamiselt photoshopi alal kodus olevatele), on lisaks muule hakkama saanud ka kümneosalise süngelt naljaka seebiooperite paroodiaga "Horrible People". Juba Superteaser üksi on piisavalt jabur.

PS! Need three of these. To do this. Very important.

Sildid: , ,