pühapäev, Oktoober 26

käisin kapoti all

putitasin lõpuks natuke oma päevaraamatut. ei ole sugugi see, mis ma alguses plaaninud olin. tahtsin midagi äärmuslikumat, moodset, tuusa ja erksat, välja kukkus nagu alati. sügise värk. aga vähemalt sellest tränasinisest linoleumist sain lahti.

iseenesest peale taustapildi pole midagi muutunud (ja kui ma selle kujunduse vähe ümber optimeerin, saab selle läbuse taustapildi ka ilusama vastu vahetada, praegu peab niisama hakkama saama), lisaks paar rida koodi ja paar uut skripti. mul on veel ridamisi ideid kuidas seda asja paremaks ja ilusamaks teha, samas sisimas igatsen ma kunagi kogu asja lihtsalt wp peale ajada.

laupäev, Oktoober 25

ee sul pleiss on vä?

pleiss on sul?
mismõttes nelja tuhande viiesaja eest kuus saab normaalse kolmetoalise? siis on minu kolm tuhat seitsesada üheksakümmend üks ju padulollus. samas ühetoaline on endiselt overkill.

mingid müstilised kommunaalarved tulid jälle. müstilised nagu virmalised, kahtlase päritoluga nagu see kirjadeta konserv mu külmkapis. pluss et korterinaabrid kaklevad iga õhtu selle üle kes seekord köögilauale veepleki jättis, mis nagu muudab siin olemise veel kasutumaks kui see praegu on. paljalt mööda korterit käia ei saa, pidu teha ei saa, köögis nina nokkides ajalehte lugeda, külm... no milleks.

korteri hind sõltub endiselt asukohast ja seisukorrast, vähemal määral ka suurusest. asukoha hinna poolest tapavad endiselt kesklinn, kadriorg, kristiine. seevastu põhi-talna ja lasna jäävad üsnagi odavaimate sekka. ühetoalised jäävad enamasti kuskil 3-5tuhande vahele, kahetoalised jäävad kuhugi nelja ja kuuetuhande vahele. ja siis kolmetoalised, mis hakkavad nagu kohati neljast.

täiesti reaalne on saada kartuli kilohinna eest korter, mille eelmine elanik oleks justkui koidega kampas korterist jalad ees jalga lasknud - toad on täidetud tumepruuni etkvl'i mööbliga, seinu katavad punaseruudulised vanikud, enekesed ilusti riiulil ja vannituba seisab puutumatuna nagu klubipeldik peale praasnikut (sest kõik ju teavad et pensionärid ei pese end, neil koorub mustus koos nahaga maha).

ja suur osa korteritest on sellised lollakat ebamäärast helebeeži värvi siseviimistlusega (sest hele muudab loomulikult su 27m2-se kolmetoalise optilise illusiooni abil suuremaks, nagu teada). kamoon, isegi jeff goldblum teab et beež ei ole värv - see on värvi puudumine (okei yes tean must now shut up smarty pants). vahel harva krooniks ukraina lipuvärvides tualettruum (ma ei oska, see pole isegi naljakas). samas sellise vinge viimistlusega korterid on ikka ehitusaastaga 2005 ja üles.

ma suht nagu tean kus ma oleks elama valmis ja kus mitte. peateema ikka et palju ma standardeid alla lasen et kompromissile minna. mingi kolmetoaline okeis seisukorras kristiine kandis poleks ju paha. pea-asi et soe, ilus, mugav, heas seisukorras, pesemisvõimalusega, madalate kommunaalkuludega, heas asukohas, normaalsete naabritega, pesumasinaga, kodukinosüsteemiga, rösteriga mis leivad peale valmimist ilusti põrandale viskab nagu välismaa filmis, ukraina lipuvärvides vannitoaga, aknalaudadega mille seal peal saab padjaga istuda ja raamatutest värvilisi pilte vaadata, köögi marmortasapinnaga, veinikeldriga, mullivanniga, saunaga, et ei oleks hele tapeet sest hele ei ole värv, eraldi tubadega, sellise elutoaga et kui seal baila käib siis saab rahumeeli oma tuppa magama minna ja teeselda et sind ei ole kodus või et sa tegelikult üldse ei elagi siin ja tulid ainult peole sööma, kaminaga, diskokuuliga ja selle maaja postriga kus mingi kena karmen peal on. ja sellest täitsa nagu piisaks.

aga nagu... alates kolm tuhat kolm tuba? see on minu jaoks küll uudis. ja sütiste tee ei ole enam kesklinn, martti.

reede, Oktoober 24

mingi uus asi

Kuna absoluutselt ei viitsi koguda uut muusikat ja sellest kirjutada, siis... ee... jah. selge.

MP3:
Kanye - Heartless (unmastered, album 25. november)
Mr. Oizo - Jo / Hun (album 17. novembril)
The Herbaliser - Words
Mos Def - Life in Marvelous Times (alllaad, album 4. novembril)

VIDEO: WIN! 
+ Jack White & Alicia Keys - Another Way To Die. Kuigi bondi lugu paistab kaugelt nagu ebardlik katsetus saamaks "kõiki huvigruppe rahuldav tulemus", kõlab see siiski julgemalt kui Chris Cornelli pask paar aastat tagasi. Video on tuus. Vaata ka: Coke Zero Zero Seven, teine trailer ja varased arvamused.
DatA - Rapture. Puhas kompromissitu headus. 
+ Atmosphere - You. Lihtne ja hea
+ Molekule - Faluja feat. Promoe Hea ja lihtne

VIDEO: FAIL!
+ Kanye West - Love Lockdown Milleks?
+ Wiley - Summertime. Eski, there goes your street cred... 
+ Common - Universal Mind Control. Fuck you hype williams

Toetage eesti muusikat ka.
Ja vaadake kvaliteetsetsarja.

laupäev, Oktoober 18

the shoplifter dance

Eilne õhtu kinnitas veel üht asja, mida ma aja jooksul õppinud olen - kui pidu tundub igav, stick around kuni midagi huvitavat juhtub. Sometimes it does.

Ja kuna ma arvustusi kirjutada ei oska, siis ma lihtsalt ütlen et looptroop oli hea.

RIP Urmas.

kolmapäev, Oktoober 15

no tuli ära

hea elu
potato chips, always wanted those! (vihje)

reede, Oktoober 10

aga siia on pealkirja ka vaja

Kuna mu epic post telesarjade teemal on veninud juba üle poole aasta nagu tigu liivapaberil, räägiks ma parem paar sõna vanadest lemmikutest uuel hooajal.

Californication (teine hooaeg) Sari jätkub kiiremini ja lustakamalt kui esimene ja seal on olemas kõik, mis sarja algusest peale heaks tegi - šarm, keppimine, huumor, elutõed, veel keppimist ja California. Ja teisalt on seda lihtsalt lõbus vaadata.
Kas tasub edasi vaadata? Kusjuures jaa.

Entourage (viies hooaeg) Hollywoodis näitlejana läbi löömise juurde kuuluvad vaieldamatult ka karjääri viletsamad perioodid. Paraku pole neid just eriti lust pealt vaadata. Samahästi võiks köögis nõud ära pesta.
Kas tasub edasi vaadata? Pese rahulikult, küll ma ütlen, kui midagi juhtub.

Dirty Sexy Money (teine hooaeg) DSM jätkab sealt, kus ta pooleli jäi, keerab natuke vinte juurde, teeb mõned ettearvatavad süžeepöörded ja lõpuks muutub isegi natuke põnevaks. Samas Julieti sarjast ilma ühegi kommentaarita koristamine on täielik huligaansus.
Kas tasub edasi vaadata? Mingil määral.

Fringe (esimene hooaeg) J.J. Abramsi uus haibitud sari on umbes nagu salatoimikud 15 aastat liiga hilja ilma huvitavate karakterite ja paeluva süžeeta. Ei julge küll soovitada.
Kas tasub edasi vaadata? Ei, õpi parem orgamit.

Dexter (kolmas hooaeg) Kui võtta sari, mis on üles ehitatud ühe geniaalse idee ja hullumeelse poindi peale, on sellele juba teise hooaja leiutamine paras pähkel. Aga sel hetkel kui Morgan oma sumedal häälel neid "kas Harry ikka oli mu päris isa" stiilis küsimusi üle korrutama hakkab, võib rahulikult vannitoa kappi koristama minna.
Kas tasub edasi vaadata? Ei, korista vannitoa kapp ära.

Heroes (kolmas, mööndustega) Kõik surnud tegelased ärkavad uuesti ellu. Ja siis veelkord. Alati.
Kas tasub edasi vaadata? Kas tasus üldse vaatama hakata?

Lisaks tahab vaadata: Veronica Mars, The Wire, Mad Men, The Shield
Andis rõõmuga alla: True Blood, Star Wars The Clone Wars, Knight Rider, The Sarah Connor Chronicles

teisipäev, Oktoober 7

ny, ny

Nägin täna jälle New Yorki unes. Suht kammis ära. Stoori polnud midagi erilist aga see fiil, olla kuskil suures tundmatus, naiivne, ootusärev... Võimas.

oh fuck me!
again, please

türisalu pank

"I cut up every single card except one for emergencies. I actually put my remaining credit card in a big plastic cup full of water and stuck it in the freezer. That way, I'd really have to work at it to get that card. Cash only was the rule. If I did not have the cash, I did not need it." Reader Pays Off $14,330 In 20 Months


Üks asi, mis mulle üldise majanduslangusega seoses korda läheb on see, et ka viisakas ülikonnas ärimehed jalutavad julgelt allahinnatud salatite vahel ja vaatavad aeg-ajalt hindu. Kõik see poosetamine naabrite ees liisitud mammonaga hakkab lõpuks taanduma karmi, ent samas mõistliku reaalsuse ees.

Ma pole kunagi viitsinud vaimustusest kiljuda kui keegi liisitud auto, lapse, maja või muu juraga mu nina all vehib. Vajutaks mind lihtsalt knopkana Eesti kaardile kinni ja see ei klapi eriti mu viisaastakuga. Seda enam võiks ma nagu oma mõttetutest võlgadest kiiresti jagu saada. Nagu on mu senine "karjäär" on näidanud, sikutab kaks aastat mind veel suurematesse võlgadesse ilma, et ma tegelikult oma elust rõõmu saaks tunda. Muidugi viimane aasta on mu majandamisele ja kulude piiramisele revolutsiooniline olnud, aga täpselt nii kasinalt ma ka edasi lasta ei taha. Aga kui natuke ikka pigistaks, tuleks Vabadus.

Türisalu pank?

kolmapäev, Oktoober 1

dude wait what?

Lõik mulle saadetud meilist:
Kaspar pane lase need trükki, kui oled need muudtused ära teinud, mida klient allpool tahab:

> Ja veel, seal üks viga, mitte ?*?*?????, vaid *?a?????
> *Ja kolmanda juures veel, kui saab, väike parandus:
> *Olga,* Massaaz*:*

AH?