kolmapäev, Detsember 31

ära muretse, uus aasta tuleb kasin

Nagu te vast märganud olete, saab aasta kohe läbi. Mina näiteks ei märganud. Aga kuna ma olen ometi nii prominentne ennustaja, pean ma kogu oma üüratut tarkust ka jagama.

Järgmine aasta tuleb raske töö ja rügamise aasta. Kuna majandus pole veel päris põhjas ära käinud ja tagasilöögid meieni jõudnud (eem, 15.3% tööpuudus pakun huupi). Firmad käituvad ettevaatlikumalt, valivad töötajaid hoolega. On tähtis kärpida kulutusi ja võlakoormust vähendada - see aitab rasked ajad paremini läbi saada. Ära ela üle sissetulekute, planeeri ja arvuta.

Samas on järgmisel aastal ka hea aeg võtta mõõdukaid riske, kuna valdav osa majandusest nii konservatiivselt käitub. Ära karda kokku osta pankrotivara või rajada omafinantseeringuga firmasid, kuniks algkapital õnnestub iseseisvalt kokku ajada. Ettevõtteid tasub rajada vastavalt toote nõudlusele, poodide ja kohvikute jaoks on halb aeg. Seevastu näiteks hea, et rajada või arendada erakondi. Kes antud oludes kohandub ja loominguliselt läheneda suudab, seda võib saata märgatav edu.

Peale majanduse? Ei kujuta ette, tead. Väed jäävad aasta lõpuni Iraaki. Kohalikel valimistel tuleb poriloopimine, Keskerakond saab üsna hea mandaadi. Kuna nõrgenev majandus ohustab ka Putini postisiooni, süvenevad Venemaal veelgi etnilised ja ideoloogilised rünnakud. Lõimumine on raskem, aga tähtis. Meelelahutuses on kulude kärpimise aeg. Hollywoodi positsioon nõrgeneb, tuleb indiefilmi kuldaeg. Ja nii edasi. Head vana lõppu!

Lisalugemist:
Mis on okupatsioon.
Majanduskriis vs filmitööstus
Eesti majandus praegu.

Chase & Status - Eastern Jam

kolmapäev, Detsember 24

hapi holydais


traditsiooni jätkates... (oo näe veel parem)

teisipäev, Detsember 23

voolab nagu niagaara


Kurat, ma suutsin end kuidagi uuesti haigeks teha. Ei meeldi.

chalice - siit tuleb suur ait2hh (mp3)

esmaspäev, Detsember 22

how's your mojo


Tead küll, mis tunne - käisid sõbra pool, kuulsid mingit jube lahedat lugu ja nüüd ootad küüsi närides, kuniks msnis roheline pulk valge kasti ära täidab? Juhul, kui oled iTunesi kasutaja (mis windowsil on endiselt paras bag of hurt), on automaatselt üks mure vähem. Sest Mojo oskab su muusikat valutult sõpradega jagada ja seda sõpradelt kasvõi ise alla tarida, kasvõi Valtust Kadrinani. Ja seda ilma eriliste teadmiste või tüütu registreerimiseta. OSX ja Windows ning mitte ainult kohalikus võrgus (nagu shared library), igal poolt. Vali endale lihtsalt mugav kasutajanimi ja jää sõpru ootama. Lihtne.

Mina olen nagu ikka kazotaja.

chalice - mis toimub kaenla all mul

pole paremat asja kui

hey, kids!
A oota mida jõulud on sel nädalal vä? Oh-oh.

reede, Detsember 19

bah..

ei viits...
energiat pole, kogu mahv on kadunud. öösiti ei saa magada, päeval hea pime, vähe valgust, saab magada. külm ja pime nagu tundras ikka. plikaga olen ka palju koos olnud, muu pahn on täitsa pilla-palla.

tööd oleks kärmelt vaja, valik on kesine. paarist kuust piisaks, ei vaja kauemaks. peale seda võib või kinga anda.

nädala sõimusõna - tolerant (stiilis "hui sa siin tõmbled, kuradi tolerant")

Kanye West - Amazing

neljapäev, Detsember 18

Down Under LP

Taavi Peterson & Ydi - Down Under
Taavi Peterson & Üdi on laiali lasknud oma debüütplaadi. Leiab sealt kokku kaheksa lugu, ühe laivisalvestuse ja lisaks video. Saatuse tahtel nimilugu plaadilt veel ei leia. Valdavalt vastutan kujunduse eest mina, video eest Felsland. Plaati saab soetada näiteks Juuksurist, kui huvi on.

mp3:
1. Tall-Tar Gone Mad
2. Do You Think You Can Tell

(uuendus. panin lugudest uued versioonid, parandatud täägidega)

kolmapäev, Detsember 17

LAIHAI EP

Laihai EP
Minu arvates nimilugu kärab kuulata küll.

kolmapäev, Detsember 10

head kaasmaalased

teisipäev, Detsember 9

rändom apdeit

Mingid tähtsad asjad on kuidagi eriti venima jäänud. Ei ole motivatsiooni asju ajada. Rohkem nagu polegi midagi öelda.

Pöffiga läks ka nagu alati - küll polnud alul pinget, hiljem aega asjaga tegelda. Samas paar filmi nägin siiski ära. Mõned peilisin netist ka välja, aga Wrestlerist ja Choke'ist on natuke kahju, neid peab veel ootama.

Beastie Boys - Intergalactic

teisipäev, Detsember 2

otsustusvõimetuse-kaspar

On ammu teada, kui väga mulle otsustada ei meeldi. Surve all on mul harukordne talent teha lühinägelikke ja halbu otsuseid. Ja veel suurem oskus selliseid olukordi tekitada.

Kuna mul oli vaja suur hunnik raha väiksemaks lahti vahetada, otsustasin ma enesele teisipäeva puhul midagi pisikest ja ilusat osta. Seadsin sammud kallisse, eksklusiivseid tooteid müüvasse poodi. Veeretasin umbes pool tundi näpu vahel üht vidinat, mida ma väga kaua sihtinud olen ja otsustasin lõpuks, et tegemist on ikka liiga kalli asjaga.

Ja siis jalutasin kaks korrust alla ja ostsin sama raha eest lambist TDK.

Koduteel sain aru, kui mööda mu matemaatika on. Seda teist asja on eestis ainult üks eksemplar. Hetkel. Üldse. Jamps!

Taavi Peterson & Üdi - Story of Life

$5 särgid

Ma pean vahele mainima, et threadlessis käivad suured näärisoodustused ja nad pillasid eile oma hindu veelgi. Sorage viietaalaseid särke. kui piisavalt tellite, saate soodust peale ka (lisaks: kupongid). Aga olge kiired, sest suurused kaovad kärmelt.

Bounce Camp - Big Dancin'