kolmapäev, Mai 30

kuidas ma pangas üle sain

Jumal, kaitse lolle, sest nad on tarkade vastu kaitsetud. Käisin eile pangas eelnimetatud lepingut vormistamas. Juhtus selline loll lugu, et kuigi ma end väga lolliks poisiks ei pea, tõmbas pank mul ikka naha üle kõrvade.

Astusin kontorisse, rääkisin jutu ära ja nokitigi arvutist mulle valmis seatud lepingu blankett välja. Nagu tellereid juhendatud on, pakuti ka mulle "kolmekuulist maksuvabastust". See on see mingi kampaaniavärk. Ega ma loll poiss pole, olin sirvinud väikest kirja suure kirja "suve otsa ei maksa mitte midagi" all ja sain aru küll, et mingi konks on. Et näiteks intressi peab ikka maksma. Mõtlesin hetke. Siis tellermuul ütles, et ta võib selle maksegraafiku mulle välja lasta ja kui ei sobi, võib selle kohe tagasi muuta. Need olid tema sõnad. Võtsin siis graafiku väljatrüki, sirvisin ja leidsin, et ei sobi ikka küll. Numbrid olid kurvad kui mersu silmad.

Aga nüüd tuleb huvitav osa. Seda maksegraafikut ei saanud enam muuta. Tibi tegi segaduses nägu ja pööritas silmi, aga oli juba natuke hilja. Seega ma pean maksma 1212.00 krooni puhtalt intressi ilma, et samal ajal mu tagasimakstav summa sentigi väheneks. See on ju lausa kahekordselt halb.

Tagasimakstav summa omakorda jaguneb järele jäänud laenuperioodi peale, mistõttu maksan ma iga kuu tuntavalt rohkem, kui ma arvestanud olin. Kolmekordselt halb. Ja kuna ma maksan ju endiselt järele jääva summa pealt ka vastavalt intressi ja ka tagasimakstav igakuine summa nüüd igakuiselt suurem, maksan ma ka kokkuvõttes intressina tunduvalt rohkem. Neljakordselt halb. Kaval petuskeem sul lollide tögamiseks, Hansapank :)

Tükk aega teller juras ja jauras mu rahulolematuse peale, et äkki ikka saab muuta ja teine kirus takka, et ega ikka ei saa küll. Kuna ma polnud ööpäeva midagi söönud ja surm oli silme ees, võtsin selle laenu ikka ära. Kurat, et äkki pean veel hakkama uuesti taotlema, otsast peale. Seda nussi veel vaja. Alles pangast lahkudes tuli meelde, et juba reedel saan palka.

Äkki nüüd kasvab ükskord veel mõistus pähe?

...
Lisaks eile selgus, et minu biit võetigi sinna telereklaami, mida mainisin. Maksavad mulle natuke raha ka. 10 sekundilise klipi kohta päris palju. Ehk kuidas teenida kiiresti raha? Võta
Linda Cliffordi (ma arvan) diskohitist paarisekundiline katke, lõika tundmatuseni ümber ja viska trummid alla. Valitud jurakat saab kuulda hetkel ka mu maispeisist.

//Chalice - Tee Teine Pool On Tee

Sildid: , , ,

kolm43

Ärkasin 3:43 mingi uitmõtte peale. Õues ladistas kohutavalt. Panin korteris aknad kinni.

Kas nüüd jääbki nii, et varsti iga öö sajab?

esmaspäev, Mai 28

stomach goes what?


Ühesõnaga on asi nii, et juba mingi viimased poolteist kuud võtan mina aga agaralt pangalaenu. Juhtus lihtsalt selline lugu, et tegin ühe ebaotstarbeka investeeringu ja nüüd on ootamatult vaja saada suurt hulka raha ühekorraga. Mida mul muidugimõista pole. Ja kuna muid häid võimalusi pähe ei tule, võtan ma laenu.

Ühtlasi tekkis siis mõte võtta juba rohkem. Et kuna peale seda enam tükiks ajaks raha ei saa, keeraks natuke kuumaksule juurde ja teeks ka muud vajalikud ostud ära. Mul on paar vallatut ideed kollase paberi peal kirjas.

Ja kõige kaugem tegevusplaan näeb ette selle aja jooksul suurema sissetuleku saavutamise, et see ükskord mu kuludele järgi jõuaks. Logistilistel põhjustel olen sunnitud iga päev sööma lõunat väljas. Lisaks muud kulutused, mida oleks tarvis kärpida.

Mure on aga selline. Pank tahab väidetavalt agaralt laenu anda küll. Kleebivad külge mõjusa intressi ja lubavad taotluse 3-4 päeva jooksul üle vaadata. Samuti helistati mulle kord ja pakuti brutaalselt suurt summat. Jätsin selle niiöelda b-plaaniks. Nüüd on seda siis vaja. Ent siiani pole keegi mulle mingit märguannet andnud, et mu avaldus üle oleks vaadatud. Ja mul on toiduraha otsas mis otsas.

Uppgrayed! Lähen pärast panka. Saan vist ikka, tuustid lihtsalt ei helistanud mulle. Õhtul läbu minu pool. Ostan kolm pakki pelmeene ja alma hapukoort. Teeme sööma.

//Paul Oja - The Blue Light

Sildid:

pühapäev, Mai 27

regi-jungle vs you-tubin

Reede õhtu oli kuidagi... täiesti keskpärane. Selline mittemidagiütlev. Arvestades õhtu potentsiaali mitte midagi erilist. Zavood, Tallinn, Zavood. Leen ja Siim ei saanud CT-sse, astusime siis Aigiga kahekesi läbi. Inimesi oli umbes null ja peasaalis mängis progressiivne* muusika. Ei, aitäh. Läksime zavvi juurde tagasi. Tshillisime ja jõime odavat muskaatvahuveini. Jõudsin koju, tasku veel tasuta pileteid ja raha täis. Ebaharilik.

Oli tegelikult ka ebameeldivamaid nüansse. Mingid romantilised ossid (osse on ka erinevaid, need oleks justkui... maaossid?) tulid me plikadele kenasti külge lööma. Umbes nii, et meid aeti sõbraliku jõuväljendusega eemale ja tüdrukutele aeti külge komplimentidega stiilis "Sa istud nüüd autosse, saad aru raisk" või midagi taolist. Plikad said küll eluga põgenema, ent... Türa kust sellised arengupeetusega lohhid tulevad? Olen tolerantne ja avatud meeltega inimene, aga sellistest ma aru ei saa.

Tallinnasse (linn) jälle ei läinud, seal poleks just palju olnud teha paarisaja krooniga. Piinlik värk. Öötöö kõlas küll põnevalt, ent teatavatel põhjustel ei tahtnud ma sinna ka minna.

Laupäev kujunes oodatust põnevamaks. Läksin üüratu hilinemisega Eku poole, et telliks pitsat, jooks õlle ja passiks filmi. Pitsat muidugi enam postiga koju ei saadetud, seega tuli ise järgi minna getopoodi. Filmi vaatamisest suurt ei tulnud, kõik inimesed olid chillimisega hõivatud. Peale mida, umbes kahe ajal hakkasime kluppi liikuma. Tegime natuke rahu ka. Leidsin mingi filmiraamatu, kus oli kirjutatud põhjalikult kaadri kompositsioonist ja kõigist filmi ja videoga seotud nüanssidest. Omaette teadus. Üks autoritest oli mu endine õpetaja, vana videokoolimees. Manasin ta silma ette, kujutasin teda sama teksti kirjeldamas. Ja suutsin igast Saint-Exupéry'likust lihtlausest lausest välja võluda omaette aforisme.

Teekond kujunes huvitavaks, sest suht napakaid asju juhtus. Kõndisime Vanemuise mäest üles, kui ümber nurga paistsid kaks tshikki, üks napis riietuses, teine üldse poolpaljalt pesuväel, taustaks mängis psühhedeelselt kummaline Tubina muusika. Otsisime varjatud kaameraid, ei olnud. Järelikult käibki asi nii.

Jõudsime Lutsu ette, kus pidi mingi raju möll olema. Sees lauldi aga hoopis regilaulu. How sick is that, kivis peaga sellist muusikat kuulata? Kujutasime ette, kuidas kõlaks Regi-Räpp ja Regi-Jungle. Mitte rastaman, vaid pastlaman?

Käisime kinnisidee printsiibi alusel ka Tallinnast läbi. Tasuta piletid oli vaja ära kulutada. Inimesi oli laupäeva kohta suhteliselt hõredalt. Vetsus laulsid linnud. Nagu alati. Kell veerand neli keeras dj mussi kinni ja läks koju. Ebameeldivad turvamehed ajasid inimesed minema. Leidsime Eku linnast Tubinat kuulamas. YouTubin. Jõudsin koju veerand viis.

Ama ja Anu vaidlevad jälle köögis. Plutoonium ja katalüsaator või midagi taolist.

*Progressiivne - Palun seletage mulle ära, kus see progress siin nüüd on? Aitäh.

//Bonobo - Pick Up

Sildid:

laupäev, Mai 26

robert banks



Küll juba vana videoklipp, ent kordamine on seesamune sugulane. Kultuskunstnik Banksy. Ma ei hakkagi seletama, kõik teavad tema saavutusi. Vähemalt peaks. Vikipeedia artikkel.

Netis on saadaval ka halva kvaliteediga pilt Robert Banks'ist värvipurk näpus, ent minu jaoks on see mees pigem sümbol. Välimus ja isik ei mängi siin mingit rolli. Tüübi mõtted on alati ajast ees ja värsked. Või kuivõrd enam mees, sestap tüübil on terve rühm kunstnikke ja abilisi, kes aitavad tal oma pööraseid ideid läbi viia ja ta isikut salajas hoida. Ja just tema kujund mulle meeldib. Ta on sümbol.

neljapäev, Mai 24

tervislik toitumine


hommikusöök - šokolaadibatoon, energiajook

lõunasöök - šokolaadibatoon

õhtusöök - ??

Läksin automaadi juurde ja avastasin, et mul ei ole enam raha. Finito. Valmis. Tehtud! Otsas. Vsjo. Arvel oli 30 senti ja taskust leidsin veel krooni ja 20 senti. Kodust kraabib veel kolm krooni sentides kokku. Ja see on absoluutselt kõik. Loodan, et mul on külmkapis midagi söödavat, muidu ma enam ei kirjuta siia.

Tegelikult tahtsin eraldi teemana halada sellest, kuidas pank mind omamoodi üle laseb, hoides mind juba eelmisest reedest pinges. Nüüd panka vaadates selgus, et mingil kosmilisel põhjusel pole mu taotlus lihtsalt läbi läinud. Ja ma sain sellest nüüd teada. Vinge. Woo hoo. Parem oleks, et mul kohvikoort on.

Sildid:

kolm vidinat


Mul on nii igav, et otsustasin tutvustada paari vidinat, mis aitavad teil oma edevust välja elada. Antud juhul siis välja toodud vidinad, millega vahva igavusest tegeleda. Kõik vajavad nimetatud keskkondades tasuta kasutajat. Ja ette hoiatan, et antud tekst on kirjutatud macipõhiselt, kuid ei eita, et samad asjad ka tavaraali peal lippavad.

* Wakoopa - teeb statistikat ja võimaldab edvistada sellega, milliseid programme te arvutis kasutate. Milleks seda vaja on - Jumal seda teab. Ajataju on tal ka paigast. Minu kasutaja. Tiri pistikprogramm siit.

* Plazes Beta - Mõeldud rüperaali kasutajatele ja võimaldab jagada su asukohta, kust sa parasjagu oled. Jätab meelde, kust sa varem oled olnud ja kuvab ka kogu asja kaardil. Määrab asukohta suht täpselt. Ja tegelt so much more than that. Kindlasti väga alahinnatud rakendus. Minu kasutaja. Tiri pistikprogramm siit.

* iScrobbler - eestlastegi seas populaarse lehe last.fm plugin. Võimaldab edvistada oma muusikamaitsega (minu puhul häbeneda, et ma üksi teki all tegelt Furtadot kuulan). Minu kasutaja. Tiri pistikprogramm macile (otselink).

Lisamärkuseks neile, kel viimane vidin juba olemas osx keskkonnas:
Plugina edukaks toimimiseks peab last.fm programm olema välja lülitatud. iPodist viimaste lugude võtmiseks peab olema klikatud seadetes valik Enable iPod Submissions (Using Playlist: Recently Played). Juhul, kui 'disk use' on sisse lülitatud, peab seda uuendama käsitsi, valides plugina rippmenüüst 'Update iPod'. Serveri spämmikaitse laseb igat erinevat kuulatud lugu vaid ühe korra üles, sõltumata kuulamiste arvust. Arvesse lähevad vaid lõpuni kuulatud lood. Nii lihtne ongi.

Kõik eelpool nimetatud rakendused jooksevad mul ka blogis widgetitena küljeribal. Vajadus nende järgi on küll kaheldava väärtusega, ent... Olge nüüd, nad on ju lahedad, kas pole?

Sildid:

kolmapäev, Mai 23

torud laulavad

Torud undavad. Kas keegi teab, millest see tingitud võib olla? Pole aimugi, mis torud need on, aga närvi ajab ja hirmutab. Terve koridor jookseb sokkis ringi ja uurib.

Meie läheme igatahes kluppi hoopis. On ju ometi kolmapäev. Ja kolmapäeviti tartlased pidutsevad.

teisipäev, Mai 22

tehes uut hävitades vana

ekutab aknalKäisin Ergo pool. Lõpuks kottis ära, et see vana koht on minevik. Selline kurb tunne oli. Nukker. Kõigile hullult meeldis see koht. Selline hubane ja väga... Tartu. Nüüd tulid uued üürnikud, edumeelsed inimesed, kes esimese asjana hakkasid aknaraame lõhkuma ja kipsplaate seina planeerima, et tappa totaalselt selle keskkonna igasugune väärtus. Teha sellest üks lollakas plastakendega mustamäe karp. Slaavi päritolu nad, eelarvan ma. "Nii loll" ütleks Marika selle peale. "Jah" ütleks Kaspar. Eks ta ole.

Tegelikult mulle meeldib, et Ergo lähedale kolib. Umbes neli minutit üle pargi. Nüüd saame oma kesklinna gängi teha. Ootusärev.

Paar pilti ka.

//Madvillain - Fancy Clown
.

Sildid:

esmaspäev, Mai 21

suvaliselt

Väsinud olen. Kohutavalt väsinud. Tahan koju. Asi pole magamatuses. Lihtsalt see mannetu töö kurnab.

Kaevasin aga endale auku edasi ja lasin veel paar projekti pähe määrida. Nüüd on siis firma ametlik koduleht ka. Ja mingi asi Mikule ka. Positiivsest küljest leidsin paar vaimustavat tulevikuperspektiivi, mida ma ettekujutlustes juba korralikult ruunata suutsin, nii et esialgne entusiasm on lahtumas. Aga nende olemasolu sisendab minusse positiivsust.

Panen kõige lõppu suvalisi nuppe, kuhu vajutada.
üks hirmutavalt hea blogi postitus (i feel you, sis)
üks huvitav kirjutis hiljutise poleemika täienduseks
mtv saab silmailu juurde. hääl maha ja õhtu on sisustatud
delfi noortekas (no see teema näiteks)
duplex (ei, mitte mingi porno, vaata ise, see hea)

lilled vä?


Ülemusel on täna sünnipäev. Võite kaks korda arvata, mis lilli talle toodi ja mõlemad korrad arvate te õigesti. Mis värvi? Ka õige.

Nagu nõuka armeeparaad oleks kontoris. Ravila.

pühapäev, Mai 20

zurück zu den grundlagen

Helga ja Helmut näitavad ette, kust lapsed tulevad. Sisaldab töökohale sobimatuid kaadreid.

Verstehen? :D

Sildid:

koduvideo aastal 2007



Näiteks sellist asja on võimalik tänapäeval teha kodutingimustes 10dollarilise rohelise lina, lauaarvuti ja odavama klassi digivideokaameraga. Ainult kohutav interlace rikkus veidi üldpilti.

Samasse teemasse tuleb kindlasti ära mainida ka paar aastat tagasi soomlaste nullilähedase eelarvega tehtud täispikk kosmosemärul Star Wreck: In The Pirkinning. Kaks tundi raju kütet ja soome nalja(??) tõisipäistele trekkiedele. Tasuta.

Vaata ka, kuidas ehitada pisikest peaaegu korralikku kvaliteeti andvat greenscreen stuudiot.

Sildid:

pühapäev vä?

Käisin poes, ostsin süüa. Tuju läks kohe paremaks.

Vaatasin Klassifilmi. Mulle meeldis mõnes kohas tegelaste üheplaanilisus, see lisas usutavat robustsust. Kuigi karakterid tervikuna mõjusid ajuti ebausutavalt. Lõpp oli kahtlane, ent äärmiselt rahustav. Visuaalne keel oli äge. Nagu enamasti selliste asjade puhul... Eesti sitt, teeme hinnaalandust :) 7/10

Ühtlasi hakkas digitv pakkuma vieolaenutust. Esialgu on nimekiri küll kasin, ent üht-teist vaatamisväärset on seal küll. Ja hinna ning lihtsuse suhe on mõistlik. Mugavam kui netist filme varastada, odavam ja mugavam kui poes plaadikoopial järel käia. Lihtsalt klõpsi ja vaata, pärast maksad.

Sildid:

laupäev, Mai 19

täitsa perses, mis see oli nüüd?



Jah, inimesed olid parajasti artaktsiooni peal. Rakveres leidis eile peale kella 23 aset põleng Tivolituuri atraktsioonil Enterprise. Õnnetus sai alguse kahtlastel asjaoludel tekkinud lühisest elektrikilbis. Inimesi tuli päästa veel liikuvalt atraktsioonilt. Arstiabi on vajanud 37 inimest, hukkunuid ei ole. Tivoli Tuuri ürituste korraldamise õigus on hetkel Rakveres tühistatud. Põlengu tekkepõhjuste osas on teravaid vaidlusi, kahtlustatakse nii lühist kui süütamist.

laupäev vä?

Kui ma kell kaks öösel napsuse peaga koju jõudsin, oli selge, et hommikusele rongile ma ei jõua.

Praegu on tüüpiline laupäev. Vedelen, joon laisalt kohvi, kuulan muusikat. Laen akusid otseses mõttes. Õues on röögatult palav ja mul on segadus, kas minna Tallinnasse või mitte. Tahaks paari inimest näha ja mul poleks midagi selle vastu, et peole minna... Kui mul oleks kasutada mu tavaline peoeelarve. Sest pean käristama välja nii endale kui talle. Teeks seda rõõmuga, kui oleks, millest.

MC Battle tundub käinute kommentaaridele tuginedes olnud igatpidi erinev. Kindlasti mitte nii mandunud, kui paar viimast aastat. Et "miski ei läinud tavapärase stsenaariumi järgi vaid oli uus ja üllatav." Tbwoi, Hirrm, Tdropp, Abrahawn... Ja võitjaks hoopis keegi Big-N? Seda poleks tõesti oodanud. Finaali video on siin.

Tartus on lõpuks suvi. Kuskil esmaspäeva hommikul ärkasin äikesevihma peale. Siis oli aru saada, et sellest head liha ei tule. Et keerab vist ilmad ilusaks ära. Eile oli 26 kraadi sooja, praegu 20. Ei vea.

Ja ma tean, miks mu elu viimased pool aastat nii mannetu on - mul pole ju enam AloTV-d. Siinkohal teen üleskutse hakata allkirju koguma, et Elioni DTV edastaks tulevikus ka Alo saateid.

//Chalice - David Lynch

31


//Chalice - Energia

reede, Mai 18

mcb07


Mul oli umbes miljard teooriat, miks bättlile minna/mitte minna. Praegu on kõik p()7$!5 sisuliselt ühe asja pärast - raha. Ma olin kindel, et saan seda, lükkasin viimase hetkeni edasi. Ja nüüd sain pikki 7¥&@, enne järgmist nädalat ei tule $!77@&! vist. Ja mul pole mitte kui m()##!&! raha. p()7$!.

Ja aega. See sai ka raha oodates otsa.

Miks ma järsku minna tahan? Toomast ja Märtenit tahaks bättlimas näha küll. Ja abrahami Cuba Libre kokteiliklaasiga visata ja "buu" karjuda. Nüüd pean lustima mujal, muud moodi. Arvatavasti varastan kuskilt raha ja lähen homme linna, täna aitan Ekul mööblit tassida.

Närvi ajab. ®@!$K.

Pildil üks kloun 2004 aasta bättlist. 26 aprill, ma pakun huupi.

Sildid:

gangsta support group


Tegelikult ma ei viitsi kunagi oma töödele nime külge märkida. Nii ka seekord. Kuidagi poolik anyhows.

//DJ Marky & MC Stamina - Barcelona

Sildid: ,

neljapäev, Mai 17

kõik on täna parim

Närvi ajavad need tshikid ja mutid, kes kogu aeg jauravad, kui super ja hea ja ilus kõik on. Kuidas kõik nende sõbrad ja aastaajad on "parimad" ja kuidas nad saja puu peale meistrid on. S_ttagi. Elu sees ei usu, et kõik neil nii roosa on. On nad siis vaimse puude ja pärsitud maailmatajuga või on neil tõesti lihtsalt roppu moodi vedanud. Ja isegi kui see kõik ka tõsi on, olen ma lihtsalt kade ja mõnitan.

PPS! Ma ei tea vist ebasiiramat asja kui seda on naistevaheline sõprus.

Sildid:

kolmapäev, Mai 16

*pandalism


Ma tean, et pandadel on mustad kõrvad tegelikult.

*Kellele ei meeldiks Johnny Depp sai lõpuks kodulehe.
*Ja KJ fotod ajavad lihtsalt pöördesse. Aaaaaa!

//Chalice - David Lynch

teisipäev, Mai 15

vanja is back!



lugu on juba vana, aga video on hea. tiblad said ikka koslapit küll.
tõmba endale lugu.

esmaspäev, Mai 14

ekspromptlaristamine

Majanduslikel põhjustel (mul sai pangakaardil raha otsa) otsustasin alustada katseid valdkonnas, millest ma midagi ei jaga - sularaha. Nüüdsest proovin kanda vaid paberit taskus ja sellega ära majandada.

Mul on teatavasti kalduvusi ekspromptlaristamisele. Näiteks käisin eelmisel kuul Tallinnas. Mitte ainult, et ma sel päeval kohutava koguse raha (varasem arv oli ebatäpne) maha jukerdasin, astusin läbi ka muusikapoest kesklinnas, kus Ulla ja Joosep töötavad. Palusin neil telefoni laadida ja nii sümboolselt mõtlesin ka midagi osta. Ebaviisakas niisama poes töllata. M&M's maksis mingi 20 krooni. Kõlas hästi. Ja siis tellisin hoopis Illmaticu cd ja vinüüli.

Eelmisel neljapäeval kohtasin riidepoes tuttavat tshikki. Lasin tal igasugu hilpe soovitada ja kirtsutasin nina. Pusad olid kallid (arvestades hetkeseisu) ja häid pükse ei leidnud. Nii sümboolsest poolviisakusest ostsin siis ühe kahesotise t-särgi.

Eile läksin linna, et kohvi juua. Lõpetasin kogemata hoopis restos praadi süües. Kohe juhtub.


Muide... Türgis on linn nimega Batman. Ja Madlib laseb veel paar täispikka albumit välja. Ja tõmmake seda paska näiteks.

Sildid:

pühapäev, Mai 13

ostetud muusika

Oled ka märganud seda, kuivõrd rohkem sa muusikat hindad, kui sa selle eest raha pead maksma ja seda ootama? Ja siis sellega koju jooksma ja pakendi ümbert rebima. Ja tundma seda uue plaadi lõhna. Ja siis sirvima ärevalt voldikut, silmad vaimustusest säramas? Ja siis kui paned esimese raja peale ja hakkad kuulama. Ja kuulad. Kuulad plaati kui tervikut. Vaatad, mis ta sulle räägib ja kuhu ta sind viib. Mis tal sulle öelda on ja kuidas ta sind tundma paneb...


Või võid ka netist tõmmata, läbi sirvida ja öelda, et ma väga ei süvenenud aga käib kah.

no endale ikka hea valetada

Ma tahaks kiiresti armuda. Sügavalt ja siiralt. Kasvõi ühepoolselt, vahet pole.

Teatris käisin ikka üksi, ei viitsinud kedagi lunima hakata. Pole väga minu stiil. Etenduse lõppedes kohtasin kunstehärrat, kes oli kole vaimustuses just lõpust. Mispeale avastasin, et ei pannudki väga lõppu tähele. Ega saanud kogu etendusele täpselt pihta. Oli piinlik. Aga muidu oli geniaalne, mõtlik ja naljakas tükk.

Otsustasin panna punkti golddiggeritele minu kulul. Täpselt siit punktist igasugune äraKazotamine on lõppenud. Majanduslikult, emotsionaalselt, kuidas iganes. Ma annan kergelt kätte, eeldades saada vähemalt sümboolselt midagi vastu. Omakasupüüdmatus pole mu perekonnas just levinud voorus. Ent kui keegi koorib mind kui kartulit ja pärast praeb mind omas rasvas ja sööb veel ära, ei ole see mitte see, mida ma ootan ja juhtuda lasen.

Skeemipidu oli päris äge, inimesed olid mõnusad, maailma mojito on sitem kui deppi klubis ja mina söön nüüd paar vorstivõileiba ja heidan magama. Üksikuna, aga rahulolevana, et ei pea kellestki sõltuma.

PS! Tarvi, su Audi A8 TDI on julm masin. Aaaaaa!

//Chalice - Energia

Sildid:

reede, Mai 11

kellega hüpata?


She just loves to keep me waiting. Tahaks igasugu lollusi siia otsa lisada.

Kes tuleb minuga homme teatrisse ja kohvi jooma? Etenduseks "Hüppajad" ja kohviks sobiks hästi näiteks Latte.

//Chalice - Energia

Sildid: ,

Skeem homme klubis Maailm

Homme. Klubis Maailm. Pilet 50 raha ja mõnusad esinejad. Astuge läbi.

Sildid: ,

5nda elemendi ekraanilask

Et kogu kena 5element üritus jäeti ära. Kaudselt ka sellepärast, et netis ringles screenshot nende kodulehest, mis ilmselgelt mõistis hukka valitsuse tegevuse. Kindlasti oli seal ka palju teisi põhjuseid, kuid need mind antud hetkel ei kõiguta. Lehelt oli see tekst küll juba hommikuks kadunud.

Postimehe uudispilt.
Nüüd vaata seda pilti suuremalt.

Thanks, Eku. You pwned them.

//Chalice - Ilu P22stab (Kaasa L88b Jumal)

Sildid:

k6rgevalul2vegamees

Ärkasin hommikul, vedelesin taas tunnikese voodis, et hilineda. Toas oli jahe. Ei tahtnud tõusta. Õues oli sombune. Külmkapp oli tühi. Otsisin kapist ja diivani alt riided üles. Astusin kohmitsedes välja, haarasin lehe. Läksin kauburi juurde, nad polnud veel avatud. Jalutasin siis pitsapoe juurde. Tellisin pitsa ära ja neil ei saanud kaardiga maksta. Oh well, nautisin nende solvund pilke ja lasin pitsa tagasi panna. Astusin üle tee ja üks auto pritsis mind pealaest jalatallani märjaks. Kõrvaklappidest kostis "viimasel ajal pole midagi head toimund..."

Ma hakkasin naerma. Milline iroonia. See tundus nii kuradi naljakas. Tuju kogu päevaks hea.

Sildid: ,

perse ilma taevata

REEDE öösel pilvisus järk-järgult tiheneb ja alates Edela-Eestist hakkab vihma sadama. Paiguti võib udu olla. Päeval on pilves selgimistega ilm. Aeg-ajalt sajab vihma. Puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s.

LAUPÄEVAL on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati, peamiselt Ida- ja Lõuna-Eestis, sajab hoovihma. Puhub põhjakaarte tuul 2-10 m/s.

PÜHAPÄEVAL on öösel vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s. Päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma. Puhub kagu- ja lõuna-, pärastlõunal edelatuul 5-12, saartel puhanguti 15 m/s.


Ma olen vaene. Igatpidi. Milleks üldse?

Sildid:

neljapäev, Mai 10

taevas ja perse eelvaade

Nüüd, kus Chalice'i kolmanda kauamängiva esitluse ja tänavamüügini on jäänud napid pool tunnikest teen pisikese lükke ja annan teile kuulata paar lõiku, mis raadiost said maha rebitud nädala alguses. Et saada aimu albumi "Taevas ja Perse" stiilist ja nii. Saab olema äge.

kas tantsukingad l88vad pilli.mp3
k6rgevalul2vegamees.mp3

Ja leidsin ka sellise asja. Ei oska kommentaarida.
õua õua.mp3

Sildid: ,

kolmapäev, Mai 9

just do it

Kaspar, tule maa peale. Ei tee keegi sinu eest su tegemata asju ära, isegi kui tunned, et seda vääriksid. Kirjutad ja mõtled liiga palju. Ei liiguta peenartki. Mäletad kui hea tunne see on, kui tunned, et midagi saab tehtud. Justnimelt. Kohe nüüd ja praegu? Ei saa, tööd vaja teha? Siis tee peale tööd, viitsid või mitte.

Viimasel ajal tuleb seda fiilingut järjest tihemini ette, et just nüüd, just praegu ja täna. Kaheksatunnine tööpäev on reeglina piisav, et entusiasm lahtuks ja asi kukuks samasse rööpasse kus enne. Ja et sittagi ei muutuks.

Nägin Marikat unes. Ta nägi hea välja. Mulle meeldivad unenäod.

//Chalice - Kuidas Küll koos Maianiga

Sildid: ,

teisipäev, Mai 8

21

Täna hommikul magasin jälle sihilikult sisse.

Kes veel ei tea, siis oli mul pisike sünnipäev. Sain natuke vanemaks ja absoluutselt mitte asjalikumaks. Vabandan kõigi lugejate ees, kes kutsumata jäid.

Tähistamine leidis aset 21. aprillil uues tutikas klubis "Kellele Ei Meeldiks Johnny Depp?". Külalisi oli väidetavalt nii pooleteistsaja ringis. Esinesid Chalice, Rey, DJ Rafu, Smaddy (kui ma ei eksi) ja veel terve posu tüüpe. Valdavalt jäädi peoga rahule. Pidu jäi omadega kenakesti miinusesse (oli ju siiski tasuta üritus, külaliste vaevaks oli peale riietuskoodi leevendamist vaid kohale tulla). Minu jaoks aitas see pidu mitmele enda jaoks olulisele küsimusele vastused leida. Seega tahan ka selle värsi siia lõppu lisada.

kui mul on sünnipäev tahad seda teada, aga ütle milleks?
mina võin küll anda vihje, sest ma saan ka kinke
aplalt söödi rosoljet, rüübati peale morssi
sõbrad olid kohal, tuttavad helistasid või saatsid posti
oma mäletamist mööda tunnen küll rohkem inimesi
kindlasti veel rohkem, aga kes on siis nemad... intsidendid?
eks mõnel piinlikuse hetk siiamaani hinge närib
ülejäänudega ma ei käi tõesti läbi
üldiselt, kui juba selliste asjadega hävib sõprus suurema kisata,
pole spikrit valemil, et saaks ka 5A2
võin ise küll arvata, et olen hea kaaslane
a tähtis on mis pilguga teie mind vaatate
täna õhtu vennastume, olen arusaav, abivalmis, leppiv
ja hommikuks ongi uus number su telefonimällu tekkind
tahtsite mind sellisena, ärge hiljem sõnu sööge
lööge siis kokku neid käsi mis te kokku lööte!
(chalice - suhtekorraldaja)

PS!
Fotod pidid tulema selle nädala jooksul. Kaimar va perfektsionist!

Sildid:

esmaspäev, Mai 7

ilmateade 7.mail


Ägedaid uudiseid ka. Tööd polnud parajasti.

Jarek The Chalice esitleb oma uut kauaoodatud plaati selle nädala neljapäeval klubis Kellele Ei Meeldiks Johnny Depp?, aadressiks endiselt Tartu linn ja Kompanii tänav 2. Nimeks on kinnitatud taaskord "Taevas ja Perse" ning maksma hakkab see esitlusel 175 Eesti suveräänse Vabariigi raha. Sissepääsu eest küsitakse veel 75 raha. Lisaks pilluvad diskot Tõnis Mägi, DJ Paul Oja ja Jürmo Eespere. Lähme kõik.

Wisconsini Madisoni Ülikooli teadlased on leiutanud masina, mis võimaldab saada täismõõdus kaheksatunnise une kätte umbes kolmega, jäljendades koheselt une kõige sügavama perioodi ajulaineid. Nupust magama ja äratuskellata üles? Kõlab hästi. (Artikkel)

Jaapani blogija (?) leidis tõenäoliselt kõige isuäratavama toote toidu- ja karastusjookide ajaloos - kaheksajalapalli limonaadi? Või umbes midagi sellist peaks tähendama Octopus Dumpling Soda inimeste keeles. Kellel huvi tekkis, saab lugeda ka siit.

Kärmed jaapanlased on hakkama saanud veel teisegi asjaga. Nimelt leiutasid nad meetodi, kuidas kõige tavalisema letilt haaratud digiseebiga saab renderdada kolmemõõtmelisi pilte. Või midagitaolist. Loe ise, kui ei usu.

Ja et sellest veel vähe poleks, leiutasid japsid plastikust lehe, mis võimaldab piiratud raadiuses juhtida elektrit läbi õhu. Umbes nii. Katse käigus edastati 40 vatti voolu läbi klaasakvaariumi ja vee. Kogu asja tulemusel võivad olla meil tulevikus lauad ja põrandad, mis kõike endal asetsevat ise täis oskavad laadida. Näiteks siin on see uudis.

PS! Ma olen vist armunud.

Sildid:

whut ya meem?

1. kirjuta kolm fakti oma väljanägemisest praegusel hetkel.
tülpinud nägu, ajamata habe, ilmetu pilk.

2. mida sa näed oma vasakul pool?
kolm kolleegi töölaudade taga, teevad arvatavasti tööd. paremal pool on koolapudel.

3. mis laulu sa viimasena kuulsid?
Midagi Bonobo Solid Steeli miksteibi pealt, ma usun.

4. ütle üks tegevus, mida oskad suurepäraselt teha?
ebaratsionaalselt mõelda.

5. mida sa ei oska teha?
raha hoida, seltskonnas juttu rääkida.

6. kõige imelikum asi, mida oled teinud?
neid on päris mitu, te ei usuks neid niikuinii

7. kui valiksid uue ameti, siis kes sa oleksid?
AD, lavastaja või keegi, kes peab tööga seoses palju reisima.

8. kui saaksid valida omale saba, millise valiksid?
midagi minimalistlikku. või siis hoopis suure ja koheva. mulle meeldivad kontrastid.

9. sinu kolm pahet
füüsiline lodevus, passiivsus, eelarvamuslik mõtlemine.

10. kas me tegelikus elus oleme kohtunud?
sa tead paremini, usu mind.

11. tunnista midagi üles
nädalavahetus tõotab nii hea tulla, et ma kardan seda.

Leidsin Kessu ja Tauno ajaveebist. Kustkohast asi alguse sai, on hetkel juba raskem öelda.

Sildid:

pühapäev, Mai 6

tere maailm

Ma olin see tüüp, kes eile maailmas hästi purjus oli. Soovitust mitte palju juua ja teisi naisi vaadata võtsin ma lambapea muidugi vice versa. Sest me oleme ju noored ja vabameelsed inimesed, kas pole?

Tundus kohutavalt hea mõte minna linna pittu ja juua paar jooki. Kutsusin seltsiks Leeni ka kaasa, lubasin välja teha. Tegin ka. Jalutasime Deppi. Inimesi oli pehmelt öeldes hõredalt. Võtsime ühe kärme razzi shweppsiga. Mõnus, jätkasime long islandi jäätee, cuba libre, tequila sunrise'i, piña colada ja pagan teab millega veel. Pärtlil tööd küllaga.

Siis Maailm. Kostsid hoopis teistsugused trummihelid. Lunastasin meid sisse ja alustasime long islandiga. Kohtasin mitmeid inimesi, keda polnud tükk aega väisanud ja edasi jääb pilt vähe hägusemaks. Pangakaarti sai kenasti rakendatud. Kuradi pangakaardid, võimaldavad minusugustel vastutustundetutel jobudel end vaeseks juua. Vajan kurja naist, kes ei luba mul joomas käia.

Ahjaa, zavood. Aga ma ei fiili seda pleissi ikka kohe üldse. Veetsin seal tubli kaks minutit. Ütleks, et ma olin see purjus tüüp seal, aga ma polnud sel juhul ju ainus. Ja ma ei mäletagi, mis hetkel Ama mu taksoga koju tõi. Tõi või?

Siis hommik. Või pigem pärastl.. õhtu. Ärkasin kell viis päeval, tervis pole veel tagasi jõudnud. Peaks vist kahetsema, aga pole kahjutunnet. Otsin hoopis midagi süüa.

//Bonobo - Pick Up

reede, Mai 4

uued kossid

uued kossid
Olin täna jube kaval. Hiilisin lõuna ajal välja ja käisin kiiruga linnas. Kõik oli perfect, astusin uksest välja, maja ees on peatus, buss tuli kohe. Niuhti linna, võtsin raha... Coffee In, üks kiire Latte. Jalutasin edasi Tevalosse, ostsin ühe asja, mida pikka aega sihtinud olen.

Kõik oli liiga perfect. Läksin peatusesse, bussini kolm minutit. Kõva sõna, arvestades Tartu bussiplaane. Ja siis hakkas buss kütma mööda Riia tänavat kuni Eerikani ja tagatipuks seisis FI-s paarkend minti. Eriti nüri, kui tööaeg jookseb ja sina istud kuskil linna ääres. See mul küll plaanis polnud. Ostsin energiajooki, vaatasin, kuis juht mune kratsib ja passib, proovisin klappe.

Koss ear-in Spark Plug klapid. Pole just suur nööpkuularisõber, kuid lugedes erinevaid positiivseid arvustusi otsustasin proovida. Teller ostis kaupsist 350-ga, Tevvis on 282 pluss sendid. Sendid on põhiline. Esmamulje on harjumatu. Aga eks ma harjun.

Bussipiletki jõudis selle aja peale kehtetuks muutuda. Oli kole kihk uus osta. No oli vaja lihtsalt. Ja Tehases olidki kontrollid. Milline on tõenäosus (suht kõrge, kui aus olla)?

//Timbaland - Oh Timbaland
//Madvillain - Figaro

neljapäev, Mai 3

kolm maagilist tähte


Kirjutasin selle juba paar nädalat tagasi, suurepärane blogger aga n_kkus näkku ja ei lasknud seda kogu selle aja vältel üles. Nüüd see siis tuleb

Veeretan juba pikemat aega peas ideed osta enesele MPC. See muudaks kogu mu arusaama muusika loomisel. Kasutama õppimine oleks kadalipp, mis nõuaks professionaalset juhendamist ja kuudepikkust järjepidevat õppimist, ent võimaldaks lõpuks hoopis uut moodi muusikat luua. Kõrvadega, mitte silmadega. Kasutada seda pigem kui instrumenti või käepikendust, reaalajas.

Eelmisel nädalal sain teada, et räpiprodutsent Alko kavatseb enda 2000XL´i maha müüa (siin pildil näha ja ka siin intervjuus põgusalt). Viibinud vaid tema kätes, kaasa tarvilikke vidinaid, hind mõistlik ja kättesaadavus meelitav. Kuna mul oli plaanis niikuinii laenu võtta, saaksin ka selle endale käristada. Lihtsalt mõtlen, kas ikka tasub.

Pildil kujutatud eksemplar on Akai MPC 500, generatsiooni noorim ja odavaim võsuke, mis ebayst või amazonist tellides tuleks vaat et isegi kallim kui MPC 1000. Ehk siis umbes 10k. Ja ühtlasi ainuke ja pisim võsuke perekonnast, kes võimaldab ka patareitoidet. Kujutle ette, et istud keset Eestimaa põldu heinapalli otsas, klapid peas ja kombineerid muusikat? Või jood Stanstedi lennujaamas kohvi ja loobid biite? Kõlab ju vaimustavalt.

Tegelikult pole ma lihtsalt päris kindel, kas tahan oma elu niiviisi just muusikaga siduda. Selline väljaminek eeldaks ka vastavaid saavutusi, pühendumist. Mina, kes ma ka tasuta vahenditega suurt midagi teha ei viitsi, kohati vaid huvipuudusest. Mis sest, kui lapseliku lihtsusega mõned seda kasutavad. Kardan, et äkki jääb see karp lihtsalt nurka kurvalt konutama. Ja klientuuri sellisele kallile mänguasjale pehmelt öeldes napib.

PS! Muide mu iidol Madlib kasutas varem hoopis 1988.aastal väljastatud sämplerit E-mu SP-1200 (viide allikale) ja viimasel ajal 300-dollarilist sämplerit Boss SP-303 Dr. Sample. Lisaks loomulikult garaazhitäit tehnikat ja vinüüle. Hämmastav mees.